Причастя

Перше до Коритян 11:25-26 « 25 Так само і чашу взяв Він по Вечері й сказав: Ця чаша Новий Заповіт у Моїй крові. Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене! 26 Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде».

 

 

Подивимося на цю тему з трьох точок зору:

1.    Минуле - це вихід

2.    Теперішнє — проголошення

3.    Майбутнє — поки він не прийде.

Я хочу, щоб ви знали п'ять основних моментів, коли ми будемо розглядати цю тему.

Вихід і Пасха

Перша важлива подія – створення.

Друга важлива подія – обрання Аврама.

Третя важлива подія – Вихід.

Історія починається в Книзі Буття з обіцянки, яку Він дав Авраму. Але ми знаємо, що Богу довелося звільнити їх з рабства, щоб виконати свій заповіт з Аврамом.

В Єгипті було багато різних фальшивих богів. Ми не знаємо точно, що вони знали про Бога, але ми можемо отримати уявлення про те, що Він починає навчати їх про те, хто Він є насправді. Але що ми дійсно знаємо, так це те, що Він почне розповідати їм про Гімельфа.

1.    Що Він є Богом взагалі.

2.    Те, що Він править природою, підтверджується чудесами, які Він здійснює.

3.    Бог навчає їх, що Йому можна довіряти, оскільки Він починає дотримуватися Свого слова.

Бог уклав заповіт з Аврамом та його нащадками.

Щоб зрозуміти, що таке спілкування (причастя, віросповідання), ми повинні зрозуміти, що таке заповіт. Заповіт-це угода.

Там, де Бог говорить їм, що вони успадкують землю Ізраїлю, було запечатано жертвою.

Буття 15:17-21.

Усі події, які сталися, коли Бог визволив їх від цих речей, були записані у Біблії, щоб вони могли згадати, що Бог зробив для них, і допомогти їм дізнатися, хто такий Бог.

Вихід: Бог вирішив врятувати Свій народ від голоду на Землі. Готуючись до цього часу, Він відправляє Йосипа до Єгипту, щоб підготувати місце для дому свого батька. Настає голод і Його сім'я змушена тікати до Єгипту де житиме близько 400 років. Сім'я перетворилася на націю. Зрештою, вони все ще там, але вони зараз не перебувають у рабстві.

У Вихід 1 Фараон гнобив їх, щоб зупинити їх розмноження, але це не спрацювало, тому він наказав убити немовлят. Бог захистив немовля на ім'я Мойсей, з яким через 80 років вивів їх з Єгипту. Мойсей жив у пустелі після втечі з Єгипту, де Бог зустрів його у вигляді палаючого куща.

Вихід 6:4-8 «4 А також Я склав був із ними Свого заповіта, що дам їм землю ханаанську, землю їх мандрування, в якій вони мандрували.

5 І почув Я теж стогін синів Ізраїлевих, що єгиптяни роблять їх своїми рабами, і згадав заповіта Свого.

6 Тому скажи синам Ізраїлевим: Я Господь! І Я виведу вас з-під тягарів Єгипту, і визволю вас від їхньої роботи, і звільню вас витягненим раменом та великими присудами.

7 І візьму вас Собі за народа, і буду вам Богом, і ви познаєте, що Я Господь, Бог ваш, що виводить вас із-під тягарів Єгипту!

8 І введу вас до того Краю, що про нього Я підняв був Свою руку, щоб дати його Авраамові, Ісакові та Якову. І Я дам його вам на спадщину. Я Господь!».

Бог каже Мойсеєві, що дотримуватиметься Свого заповіту з ними. Частина Його обіцянки Своєму народу полягає у тому, що Він врятує їх.

Бог починає творити дива, які тільки Бог може здійснити - Вихід 7-12.

Кров у Нілі

Жаби

Комарі

Мухи

Загибель худоби

Абсцеси

Град

Саранча

Темрява

Первісток (Фараон зломлений)

Останнє лихо полягає в тому, що ангел смерті здійснить Пасху на землі і вб'є первістків в кожній родині. Щоб врятуватися, вони повинні були щось зробити, вони повинні були вбити ягня ...

Вихід 12:3 «Скажіть усій ізраїльській громаді, говорячи: У десятий день цього місяця нехай візьмуть собі кожен ягня за домом батьків, ягня на дім».

Вони взяли кров і нанесли її на дверні косяки.

Бог починає церемонію, на якій навчатимуться істині, щоб нагадати їм, що їх час в Єгипті був гірким. Пасхальна трапеза складається з ягнят, гірких трав і прісного хліба. У ніч смерті немовлят, діти Ізраїлю будуть звільнені Фараоном. Ті, хто брав участь у жертвопринесенні ягнят, були врятовані.

Ця Пасха — зображення причастя: ми повинні розуміти, що ми робимо, коли причащаємось.

Після того, як вони покинули Єгипет, Фараон вирішив, що не хоче, щоб вони від'їжджали, і почав охороняти їх. Найбільша армія, яку коли-небудь знав світ, була знищена в Червоному морі.

Бог є нашим спасінням.

Вихід 15:11 «Хто подібний Тобі серед богів, о Господи? Хто подібний Тобі, Препрославлений святістю? Ти в славі грізний, Чудотворче!».

Немає нікого, подібного до нашого Бога.

Минуло близько 1500 років, і ми прийшли до Ісуса.

на Господній вечері Матвія 26:26-29 « 26 Як вони ж споживали, Ісус узяв хліб, і поблагословив, поламав, і давав Своїм учням, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє.

27 А взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: Пийте з неї всі,

28 бо це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів!

29 Кажу ж вам, що віднині не питиму Я від оцього плоду виноградного аж до дня, коли з вами його новим питиму в Царстві Мого Отця».

Перше до Коритян 11:26 «Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде».

Євреї щорічно святкують Пасху вже понад 1000 років, і відбулося багато інших важливих подій. Мабуть, найважливіше, що сталося, — це пророцтво Єремії. Бог встановив Старий Завіт на основі Законів, але Єремія говорить про Новий Завіт.

Єремії 31:31-33

Таємна вечеря настільки важлива для нас, щоб зрозуміти, що коли Ісус і Його учні їли останню вечерю, це було святкування Пасхи. За останні 1500 років до Ісуса євреї відтворили це свято Пасхи, і це остання вечеря.

Хліб і чаша є частиною цієї пасхальної трапези і надають їй нового значення. Він роздає хліб, як завжди, але Він каже, що це моє тіло, і як … з чашею – це моя кров. Тепер хліб і чаша вказують на Його тіло.

Необхідна жертва, щоб врятувати нас від наших гріхів.

Бог дав нам Свого єдиного сина, щоб врятувати нас від наших гріхів.

Хліб і чаша, які в минулому вказували на Пасху, тепер вказують на Його жертву і Його тіло.

Ми бачимо, що Бог однаковий у цих випадках, вихід або хрест, наш Бог є богом спасіння.

Від Іоана 3:18

Минуло 2000 років.

Перше до Коритян 11:17-34 - Вечеря Господня.

Павло чує про деякі проблеми в церкві в Коринті.

Цю церемонію треба було сприймати серйозно, наші гріхи дорого коштували Богові.

Вивчайте себе, перш ніж ми це отримаємо.

Що це значить?

Зберігав, зберігає і буде зберігати, продовжуватиме зберігати.

Досліджуйте себе правильно…

Як ми можемо говорити про могутню роботу Христа і при цьому продовжувати боротися у гріху…?

Якщо ви в гріху, і він здобуває перемогу над вами, і ви не можете вибратися з його терен, подумайте про те, щоб взяти його ... замість цього приходьте, покайтеся і прийміть молитву за цей гріх.

1.    Минуле - це вихід

2.    Час Ісуса і Таємна вечеря

3.    Теперішній час - досліджуючи себе

Причастя і спокута

Перше до Коритян 11:26 « Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде».

* Так часто, як це робимо ми — тут і зараз

* Ми проголошуємо щось у минулому, смерть лордів

* І проголошуватимемо це, поки Він не прийде, говорячи про майбутнє

* Проголошення смерті Господа означає спокуту

Вихід до одкровення

Скинія побудована, і Господь живе в ній.

Бог святий.

І якщо Він повинен жити там, де є люди, то вони повинні бути Святими.

Бог має справу з гріхом у книзі Левит.

Бог дав можливість тимчасово пробачити їхні гріхи через жертвоприношення тварин.

Левит 4:28-31 « 28 і буде пізнаний ним гріх його, що згрішив, то він приведе жертву свою безвадну козу, самицю, за гріх свій, що він згрішив був,

29 і покладе свою руку на голову жертви за гріх, та й заріже цю жертву за гріх у місці цілопалення.

30 А священик візьме своїм пальцем із крови її, та й дасть на роги жертівника цілопалення, а всю її кров виллє до підстави жертівника.

31 А ввесь її лій він здійме, як знятий був лій із мирної жертви, і священик спалить на жертівнику на пахощі любі для Господа. І так священик очистить його, і буде прощено йому».

Ви робите це тому, що згрішили.

Левит 7:11 «А оце закон про мирну жертву, що хтось принесе її Господеві».

Йдеться про хрест.

І, як і всі жертви, ця система вказує на хрест.

Якщо що-небудь вчило про гріх.

Передача гріха від людини до тварини здійснюється шляхом покладання рук на голову тварини. Ця тварина стає заміною. Гріх настільки страшний, і Бог настільки святий, що гріх вимагає покарання смертю, тварина вмирає на своєму місці, і

* до Євреїв 9:22 «І майже все за Законом кров'ю очищується, а без пролиття крови не має відпущення».

* Якби я був за часів Мойсея і згрішив... Я б поклав руку на тварину, і вона б померла замість мене... Чому і як це працює, залежить тільки від благодаті Божої і зображення Його сина і Його жертви.

Це Божа умова для потреб людини.

До Дня Ісуса.

Іоанн Хреститель сказав: «Ось ягня Боже». Іоанн зрозумів, що це була вічна жертва за гріхи людства.

Від Матвія 20:28 «Так само й Син Людський прийшов не на те, щоб служили Йому, а щоб послужити, і душу Свою дати на викуп за багатьох!».

Викуп виплачується, а потім приходить свобода.

Ісус помер за наші гріхи.

Встановлення нового завіту відбувається кров'ю Ісуса Христа, і це час Нового Завіту. Ісус став гріхом для нас, і Бог відвернувся від нього, тому що він не може бути пов'язаний з гріхом. І Ісус сказав з хреста: «Це сталося». Все зроблено, тепер гріх може бути прощений повністю і назавжди.

Псалми 102:12 «як далекий від заходу схід, так Він віддалив від нас наші провини!».

Єремії 31:34 «І більше не будуть навчати вони один одного, і брат свого брата, говорячи: Пізнайте Господа! Бо всі будуть знати Мене, від малого їхнього й аж до великого їхнього, каже Господь, бо їхню провину прощу, і не буду вже згадувати їм гріха!».

До Євреїв 8:12 «Буду бо Я милостивий до їхніх неправд, і їхніх гріхів не згадаю Я більш!».

Тим самим Ісус скасовує систему жертвоприношень.

До Євреїв 9:25-28 « 25 і не тому, щоб часто приносити в жертву Себе, як первосвященик увіходить у святиню кожнорічно із кров'ю чужою,

26 бо інакше Він мусів би часто страждати ще від закладин світу, а тепер Він з'явився один раз на схилку віків, щоб власною жертвою знищити гріх.

27 І як людям призначено вмерти один раз, потім же суд,

28 так і Христос один раз був у жертву принесений, щоб понести гріхи багатьох, і не в справі гріха другий раз з'явитися тим, хто чекає Його на спасіння».

На католицькому хресті Ісус все ще перебуває на хресті, тому що він помирає щодня, під час меси або євхаристії, але хрест у протестантській церкві і на Голгофі порожній, тому що він помирає на хресті, і він завершив роботу або спокуту на вічність і воскрес знову, і йому більше ніколи не доведеться вмирати.

Павло продовжує розвивати цю тему.

Що сталося на хресті?

Як ми читаємо в книзі Левит, коли людина поклала руку на тварину і гріх перейшов до нього. Так само Христос, коли Він повісив наші гріхи, то вони були перенесені на Нього, і Він став грішним.

Друге до Коритян 5:21 «Бо Того, Хто не відав гріха, Він учинив за нас гріхом, щоб стали ми Божою правдою в Нім!».

До Галатів 3:13 «Христос відкупив нас від прокляття Закону, ставши прокляттям за нас, бо написано: Проклятий усякий, хто висить на дереві,».

Ісус став грішником, і якщо ми зрозуміємо це, ми більше ніколи не будемо дивитися на гріх так само. Яким би гріхом не став для нас Ісус. І це було засуджено.

Як ми на це реагуємо?

Ми дотримуємося вказівок, які він встановив. Коли ми просто віримо в те, що Писання говорять про цю жертву, ми стаємо праведними.

Наша відповідь: спілкування з Ним і спогади про Нього і Його смерть.

Ми заслуговуємо на смерть, але він помер за нас.

Що означає проголошувати Його смерть?

Проголошення смерті Господа в причасті

Коли ми, церква, збираємося разом, щоб поспілкуватися з Богом, ми виконуємо цей уривок Від Іоана 17:20-21 « 20 Та не тільки за них Я благаю, а й за тих, що ради їхнього слова ввірують у Мене,

21 щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав».

Це зібрання є свідченням світу наших взаємовідносин з Богом і людьми.

Проголошення смерті Господом означає слова і вчинки. Проголошення пов'язане з Євангелієм. Причастя своєю поведінкою проголошує, що ми віримо в Євангелію Ісуса Христа. Актом причастя це публічне проголошення Євангелії. І ви говорите, що ви є частиною цієї спільноти, яку Бог створив, пославши Свого сина. Ви бачите людину, яка стоїть перед вами, яка розуміє, що Бог реальний, тому що він змінив мене.

Єдність спілкування

До Ефесян 4:4-6 « 4 Одне тіло, один дух, як і були ви покликані в одній надії вашого покликання.

5 Один Господь, одна віра, одне хрищення,

6 один Бог і Отець усіх, що Він над усіма, і через усіх, і в усіх».

Ми єдині у Христі.

Перше до Коритян 10:16-17 « 16 Чаша благословення, яку благословляємо, чи не спільнота то крови Христової? Хліб, який ломимо, чи не спільнота він тіла Христового?

17 Тому що один хліб, тіло одне нас багато, бо ми всі спільники хліба одного».

Нашою основою для спілкування є спілкування один з одним і з Богом.

Проблема з Першого до Коритян полягала в тому, що вони думали, що це якась ортодоксальна магічна церемонія, яка усуває гріх, але причастя-це не те.

Відбуваються дві речі. Ви перебуваєте в постійних відносинах з Христом і ми беремо участь у Його смерті з Ним через віру і пам'ятаючи про те, що Він зробив на хресті.

Це нагадування про те, що ми з'єднані з Христом і що благословення Його смерті на хресті застосовуються до нас через віру.

Інший зв'язок між віршами 16 і 17: тому що ми робимо це разом, між нами існує спілкування; ми є частиною чогось більшого, ми їмо і п'ємо одночасно, кажучи, що ми належимо до одного і того ж тіла.

Від Іоанна 6:35 «Ісус же сказав їм: Я хліб життя. Хто до Мене приходить, не голодуватиме він, а хто вірує в Мене, ніколи не прагнутиме».

Перше та Друге Іоанна:

·       Іоан каже: «Ця заповідь полягає в тому, що ви повинні вірити в Ісуса Христа і любити один одного».

·     Відразу після того, як Іоан сказав в Першому, в Другому він сказав випробувати дух.

Перше Іоанна 3:16-18 « 16 Ми з того пізнали любов, що душу Свою Він поклав був за нас. І ми мусимо класти душі за братів!

17 А хто має достаток на світі, і бачить брата свого в недостачі, та серце своє зачиняє від нього, то як Божа любов пробуває в такому?

18 Діточки, любімо не словом, ані язиком, але ділом та правдою!»

Ми не можемо грати в церкву, ми церква, і саме так ми повинні поводитися.

Аспект причастя в майбутньому.

• Ми повинні жити в сьогоденні, але з очікуванням того, що чекає попереду на небесах.

• Ми народилися знову... у новій сім'ї з новим батьком, новими братами і сестрою.

• Нова надія і нова спадщина.

Перше Петра 1:3-5 « 3 Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, що великою Своєю милістю відродив нас до живої надії через воскресення з мертвих Ісуса Христа,

4 на спадщину нетлінну й непорочну та нев'янучу, заховану в небі для вас,

5 що ви бережені силою Божою через віру на спасіння, яке готове з'явитися останнього часу».

Пов'язано новою Кров'ю, тобто Кров'ю Ісуса.

Біблія говорить нам, що ми чужі, мандрівники.

Перше Петра 2:11 «Благаю вас, любі, як приходьків та подорожніх, щоб ви здержувались від тілесних пожадливостей, що воюють проти душі».

2022-03-29 Все статьи